20.07.2024

Програма за военно-патриотично възпитание предлагат запасните офицери

„Мерило за цивилизоваността на една държава е отношението й към нейните ветерани и военноинвалиди“.
Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който прие на „Дондуков“ 2 ръководителите на военно-патриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността, съобщава news.bg.

Представителите на военно-патриотичните съюзи се надяват, че институциите ще съхранят социалните придобивки и достойнството на ветераните от войните.

„Сред нашите приоритети е да инициираме национална програма за военно-патриотично възпитание и военно обучение на младите хора“, заяви о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. По този въпрос държавният глава изрази своята пълна подкрепа и допълни, че в тяхната работа има огромно чувство за дълг и тя е мост между поколенията.

Президентът Радев бе категоричен, че ценният опит и специфична експертиза на членовете на военно-патриотичните съюзи трябва да бъде използван при обсъждането и актуализацията на различни стратегически документи в сектор „Сигурност“.

Системата на Национална сигурност включва и вас, защото без висок дух и мотивация няма как да просъществува и да бъде развивана една армия, каза държавният глава и изрази желанието си за ефективно взаимодействие между президентската институция и военно-патриотичните съюзи.

В срещата участваха о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, о.р. мл. л-т инж. Петър Велчев от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, доц. д-р Иван Сечанов и д-р Тодор Анастасов от Съюза на ветераните от войните на България, капитан дечно плаване Атанас Илев – председател на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото запасно войнство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *