25.07.2024

Родни и балкански звезди пеят безплатно на „StaraZagoraMezi“

Известният фестивал на балканската скара „StaraZagoraMezi“ ще гостува от 1-ви до 4-ти юни на територията на Градът на липите.

В рамките на 4 дни Фондация „Румънеца и Енчев“ и община Стара Загора са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители. Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебабчета и всички те са с вход свободен.

Над 1000 награди очакват участниците и гостите на феста. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри. В първият ден на фестивала градуса на купона ще вдигне Весна Змиянац и „Пиротски Трубачи“, на 2-ри юни за всички ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите. На 3-ти – гръцкие звезди Йорданис Агапитос и Ная са гвоздеят в програмата, която ще започне още на обяд с концерт на фолклорната прима Славка Калчева.

В последния ден на събитието ще забият култовата група „Сигнал“, и Дичо, като всички концерти са безплатни за гостите на фестивала. Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири.

Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат. Следващата спирка от мащабното турне на Румънеца и Енчев е фестивала в Добрич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *