Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Общество

Статистиката сочи: Все повече българи умират по пътищата

В последните няколко години отново има повишаване на броя загинали по пътищата на страната, отчете вътрешният министър Валентин Радев. До 2020 г. МВР си поставя за цел броят на жертвите да се намали двойно.

Тази година загиналите са вече 219, като цяло се отчита спад. Има пик на загинали деца – през 2016 г. жертвите са 36. МВР обмисля отново мерки за безопасност в района на училищата, освен това трябват часове по пътна безопасност, посочи Радев. Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че все още ведомството има проблем със събирането на глоби.

МВР предприема нови мерки срещу шофьорите, които не са си платили глобите. На част от тях ще бъдат вземани книжките, докато не ги платят. Нужна е и законова промяна, като според Маринов е добре на всички, които не са платили глобите си да бъдат отказвани други административни услуги, докато не ги платят.

Тестват се информационните връзки между системите на МВР и НАП, за да се направи справка при спирането на всеки на пътя дали дължи глоби.  Директорът на националната полиция Христо Терзийски обясни, че ще се ползва триножник за камерите, които не могат да бъдат ползвани в новите патрулки.

Проблемът е, че стъклата на новите автомобили са много по-висок клас от тези на сегашните коли и през тях не може да се снима.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *