Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Съдят охранителя, намушкал момче в столичен мол

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу охранителя, който рани с нож 19-годишен младеж след кражба в столичен мол.
32-годишният Пламен Христов е обвинен за това, че на 23 декември м.г., в магазин „Калиопе“ в Mall of Sofia, е направил опит умишлено да умъртви Роберт Алау, като му нанесъл удари с нож по тялото, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Конкретните задължения по охрана на Христов били да следи за недопускане на кражби и при установяване на такава, крадецът да бъде предаден на полицията. Тези задължения му били вменени и в проведения му инструктаж, с който бил запознат срещу подпис.

За изпълнение на трудовите задължения на охранителя не се изисквало и не включвало задържане на “крадци“ с репресивни действия, като съобразно трудовия му договор нямал право да носи оръжие, да използва такова, както и други защитни средства.

В деня на инцидента Алау бил с приятелката си в търговския център. Двамата влезли в магазина и взели няколко пуловера, които момичето отнесло със себе си в съблекалнята, за да ги пробва. Там то установило, че лесно може да отстрани алармата и след като го направило, прибрало един от пуловерите в чантата си и заедно с Алау напуснали магазина.

Малко по-късно двамата били застигнати от управителката на магазина, която ги обвинила в кражба. Когато взела чантата на момичето, видяла в нея блузата, както и че е наранена в областта на алармата. Управителката си тръгнала обратно към магазина, а Алау започнал да я обижда и да се държи арогантно.

Жената продължила да изпълнява служебните си задължения, а когато Пламен Христов пристигнал на смяна, му разказала за случилото се. Тъй като той нямало как да разпознае посочения за извършител, с него тръгнала и продавачката в магазина, която забелязала Алау и приятелката му и ги посочила на Христов.

Гардът се приближил до младежа, хванал го за ръката и му заявил, че е охраната на магазина и насилствено го повел към него. Влизайки в магазина, отново по насилствен начин го вкарал в пробната, където започнал да го удря – първо с юмруци, а след това извадил нож, с който започнал насочено да нанася множество удари в областта на цялото тяло на.Роберт, както и към жизнено важни органи.

Впоследствие е установено, че момчето е получило следните наранявания: 3 в областта на лявата лопатка; едно по предната мишнична линия, проникващо в гръдната и коремната кухина с нараняване по хода на раневия канал на лявата диафрагма и черния дроб; едно в областта на лявото рамо, засягащо меки тъкани и мускулатура; едно на дясното бедро и две в областта на лявото; порезни наранявания на 4 и 5 пръсти на дясната ръка.

Приятелката на Роберт Алау, която станала свидетел на случилото се, се обадила на тел. 112 и започнала да му оказва първа помощ. Събрали се множество хора, а Пламен Христов продължил да буйства и крещи.

Пристигналите на място служители на МВР извършили оглед. Гардът и пред тях показал носения от него нож, който бил прикачен към колана на кръста му. В това време раненият Роберт е откаран в „Пирогов“, където му е извършена животоспасяваща операция.

Предстои насрочване на делото от съда.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *