Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Кандидат-студентите пишат по латинска сентенция

Втората кандидатстудентска сесия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2017/2018 година продължава с изпит по български език и литература.
Това съобщи пресцентърът на СУ.

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на СУ е започнал изпитът по български език и литература. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1662. Председател на изпитната комисия е проф. Адриана Дамянова.

Мария Чавдарова от Варна е изтеглила изпитен вариант 2 на теста, по който пишат кандидат-студентите, а темата на есето е „Истината ражда ненавист, а подлизурството – приятели“, по латинска сентенция.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е пожелала на кандидатите да работят спокойно и отговорно така, че в края на изпита да си кажат: „Днес се справих и съм убеден, че ще успея“.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат в специалностите на Софийския университет: Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да запишат специалността „Право“, а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език да учат в специалността „Европеистика“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *