Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Жертвите от ”Тракия” част от канал на чужденци

Организатори на канала за трафик на бежанци, с който е свързана катастрофата на АМ „Тракия“, са влезли законно у нас чужденци, търсещи убежище и получили статут
Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, който не изключи възможността през този канал да са минали и радикализирани бежанци.

„Това е канал, през който всеки минава срещу такса и никой от каналджиите не се интересува кого прекарва“, коментира главният прокурор и допълни, че в момента разследващите проверяват как тези хора са влезли у нас, къде са отивали и как се е организирало предвижването им.

9 нелегални мигранти загинаха при катастрофа на АМ „Тракия“ край Пазарджик рано сутринта в неделя. 7 са приети в болница. Нито един от тях не е носил документи за самоличност. Микробусът, в който са пътували бежанците, е бил шофиран от 16-годишно момче от столичния кв. „Модерно предградие“.

Вътрешният министър Валентин Радев, който направи спешна проверка на граничната охрана в района на Средец и ГКПП Малко Търново, пък каза, че момчето е получило 1000 лева, за да превози мигрантите, предаде БНТ.

Те са влезли в България през зелена граница.

„Оградата навсякъде е изградена, те прескачат, режат с флексове. Ние я зашиваме и така. Системата за наблюдение трябва да бъде подобрена и поддържана“, категоричен бе Радев.

Вътрешният министър обясни, че момчето е жертва на тези, които са го използвали най-вероятно за намалената наказателна отговорност поради непълнолетието му.

„Много хора казват, добре де имаме ограда, защо не ги спряхме? Ето, тези са минали над оградата, не през нея, влиза се в гората навътре и очакваме резултата, че ще ги хванат. Очевидно това е някакъв канал, за да наемат това момче, което е на 16. Той не е спал, срещу 1000 лв. Трябва да намерим чий е микрубусът, кой го е наел“, допълни Валентин Радев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *