Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини Свят

”Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Лондон

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в събота вечерта в Лондон, когато бяха убити седем и ранени близо 50 души.
Това предаде Ройтерс, като се позовава на агенцията на ИДИЛ „Амак“.

„Група бойци на Ислямска държава извършиха нападението в Лондон в събота“, гласи декларация, публикувана в медийния раздел на „Амак“ и зитирана от БТА.

Тримата нападатели се врязаха с ван в пешеходците на Лондонския мост и намушкаха с ножове хора в близки заведения, преди полицията да ги застреля, напомня Ройтерс.

36 души остават на лечение в болница в резултата на третото терористично нападение във Великобритания за по-малко от три месеца.

Медицински източници уточниха, че 21 ранените са в критично състояние.

„Ислямска държава“, която губи територия в Сирия и Ирак, изпрати в своя сайт за послания „Телеграм“ рано в събота призив във връзка със свещения за мюсюлманите месец рамазан, посочи Ройтерс.

Групировката прикани последователите си да извършват нападения с камиони, ножове и огнестрелни оръжия против „кръстоносците“.

Доналд Тръмп: Злостно клане

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече нападенията в Лондон „злостно клане“ и каза, че Съединените щати ще направят всичко по силите си и ще помогнат на Великобритания да изправи виновните пред съда, предаде Ройтерс.

„Това кръвопролитие трябва да спре. На това кръвопролитие ще бъде сложен край“, каза Тръмп в кратко изявление след официално събитие в театъра „Форд“ във Вашингтон.

„Америка изпраща нашите мисли и молитви и най-дълбоки симпатии към жертвите на това злостно клане. Отново изразяваме нашата решителност, по-силна от когато и да било, да защитаваме Съединените щати и съюзниците им от подлия враг, който води война срещу невинни. Тя продължи твърде дълго“, подчерта Доналд Тръмп и добави:

„Като президент ще направя всичко необходимо, за да попреча на тази заплаха да се разпространи на нашите брегове. Ще работя всеки ден, за да защитавам сигурността на нашата страна, нашите общности, нашия народ.“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *