Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Вертолет ”Пантер” падна в Черно море, трима пострадаха

Вертолет „Пантер“ падна в Черно море. Пострадаха трима военнослужещи. Единият от екипажа е с опасност за живота.
Инцидент е станал около 12,30 часа по време на тактическото учение „Черно море – 2017“. Вертолетът е от състава на Военноморските сили. Инцидентът е станал при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“, вертолетът AS „Пантер“ – 565 MB пада във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия. Вертолетът е от състава на военно формирование 36 940.

При изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“ вертолет „Пантер“ пада във водата, при което са пострадали тримата членове на екипажа. По първоначална информация двама от тях са с леки травми, а третият е тежко пострадал, с опасност за живота.

Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата.

При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота.

Пострадалите военнослужещи са транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента. По случая се води разследване.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *