Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени Общество

Засилени мерски за сигурност в София заради гей-парада

СДВР предприема специални мерки за охрана и спазване на обществения ред във връзка с провеждането на „София Прайд 2017“.

На 10 юни 2017 г. в София ще се проведе десетото шествие на „София Прайд“. Шествието започва в 18 часа.
Припомняме обаче, че от организацията „Национална съпротива“ информираха, че на същата дата, от 17 ч., е предвидена лятна кампания под надслов „Да изчистим София от боклука“.

Членовете на „Национална съпротива“ съобщиха, че гей-парада в София не може да се проведе на същата дата, защото сборният пункт и на двете кампании е един и същ – „Паметникът на съветската армия в София“, а мястото вече било заето от кампанията „Да изчистим София от боклука“.
На тази дата в столицата са предвидени и други мероприятия – митинг „За възраждане на семейните ценности“ в близост до пилоните на Национален дворец на културата и митинг в подкрепа на предучилищното възпитание и подготовката на децата в неравностойно поведение пред сградата на Администрацията на Президента на булевард „Княз Александър Дондуков“.

От МВР заявиха, че преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града.

На обявените сборни места ще бъдат изградени пунктове и буферни зони за участниците в обявените прояви. Няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и други.

Шествието „София Прайд 2017“ ще бъде съпроводено от полицейски екипи по маршрута си на движение. Ако е необходимо, по направлението на парада екипите на СДВР ще спират поетапно движението по маршрута.

От СДВР призовават всички граждани да проявят необходимата толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *