Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Хванаха мъжа, откраднал инвалидната количка на дете

Мъжът, откраднал инвалидната количка на 9-годишния Илиян от София, е задържан и са му повдигнати обвинения, съобщиха от прокуратурата.
Кражбата бе извършена през нощта на вторник срещу сряда от входа на блок 515 в столичния жк „Овча купел“, където майката на болното от детска церебрална парализа, епилепсия и хидроцефалия момченце – Ива Илиева оставя количката, защото е тежка и не може сама да я качва по стълбите.

Вчера количката, която струва над 2000 лева, е открита от полицаи от Трето РПУ в пункт за вторични суровини в кв. „Красна поляна“. Тя е иззета със съответен протокол и днес е върната на семейство Илиеви.

Днес следобед мъжът, който е предал количката в пункта, е открит. Той се казва Димитър Живков Методиев и е задържан, като материалите по делото са докладвани на наблюдаващия прокурор.

След преценка на събраните доказателства, на Димитър Методиев е повдигнато обвинение за кражба, извършена в условията на рецидив.

Предвид изключително високата обществена опасност на извършеното престъпление, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Междувременно добри хора преведоха близо 14 000 лева по сметката на майката на болния Илиян, за да му бъде купена нова количка. След като старата бе открита и върната, Ива Илиева съобщи в социалната мрежа, че с дарените средства ще закупи друг помощен уред за сина си, а останалите пари ще дари за изграждането на рампа за 17-годишния Георги от София, който е с увреждания и не може да излиза от дома си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *