Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Най-четени Общество

Експерт: Да вдигнем цената на алкохола в курортите!

Да се увеличат цените на алкохола в баровете в курортите ни превантивно, за да не се повтарят инциденти като този с ритнатата камериерка от шведски турист.
За това настоя пред Дарик Донка Соколова – заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

Соколова изтъкна, че се работи от много години с пазарите в скандинавските страни и няма опасност за изгубим туристи от този регион на Европа.

„Освен това всеки, който стъпи в страната ни, трябва да е наясно, че тук се спазват законите, както ние трябва да ги спазваме в чужбина. Шведските медии защитиха нашата позиция“, каза Соколова.

По отношение на предизвикалите скандал думи на Благой Рагин, Соколова коментира: „Какво значи да не раздухваме, че щели да се обидят шведите? Единственият начин да останем и да засилим позициите си на тези пазари е рекламата. Многократно съм казвала в нашето министерство, че в скандинавските страни не се прави достатъчно реклама, за да докажем, че страната ни е не само за такива като този швед, но има прекрасни други дадености, културно наследство, балнео и спа туризъм, вместо да идват и да се напиват. Действително това го има навсякъде, мисля, че тук е по-изявено и трябва да се вземат някакви мерки“, коментира Соколова.

На въпрос какви мерки биха могли да се вземат, тя посочи, че би било добре да се ограничи по някакъв начин консумацията на алкохол – или да стане по-висока цената, или да се ограничава даването на алкохол в тези барове.

Може би поскъпването на алкохола ще даде резултат, каза Соколова и изтъкна, че чужденци идват у нас, защото тук той е много евтин за техните стандарти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *