Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Телефонни измамници осъдени на 14.5 г. затвор

След уважен протест на Районна прокуратура-Велико Търново 4-ма телефонни измамници са осъдени на общо 14.5 години затвор, а двама получават условни присъди.
При това съдът е уважил искането на прокуратурата и е увеличил присъдите, съобщиха от прокуратурата.

Пантелей Е., Мариян Х., Иван Д., Митко Н., Ангел Д. и Пламен З.са осъдени за това, че за седмицата от 21 март 2015 г. до 27 март с.г.. в с. Пчелище, Великотърновско, в с. Паскалевец, община Павликени и в с. Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш, след като са се наговорили и в различни „комбинации“ (съучастие) са измамили три възрастни жени, че заплащат операции на техни близки. Измамата е общо за 6400 лв.

Ето случаите, описани от прокуратурата:

На 21 март 2015 г. в с. Пчелище на жена, представена с инициали Ц. К., било казано, че заплаща операция за счупен крак на дъщеря си и така й взели 1500 лв.

На 23 март 2015 г. в с. Паскалевец, измамниците заблудили В. Б., че заплаща операция за счупен крак на братовчедка си и й взели 4200 лв.

На 27 март пък в с. Полски Сеновец по същия начин била измамена А. Ч., че заплаща операция за счупен крак на дъщеря си, като опитали да й вземат 700 лв., но опитът „останал недовършен по независещи от дейците причини“.

Съдът прие за основателен протеста на Районна прокуратура – В. Търново и увеличи наказанията на шестимата до размера, поискан от прокурора, като наказанията са следните:

– на Пантелей Е е увеличено от три години на пет години лишаване от свобода;
– на Иван Д. от две години на три години и шест месеца затвор,
– на Пламен З. от една година на две години затвор,
– на Мариян Х. от две години на четири години затвор,
– на Митко Н. от две години условно с четири години изпитателен срок на 3 години, с 5 години изпитателен срок и
– на Ангел Д. от девет месеца условно с три години изпитателен срок на 2 години лишаване от свобода, с 4 години изпитателен срок.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *