Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

ГЕРБ иска оставка и извинение от Пламен Узунов

Депутатите от ГЕРБ поискаха оставка и извинение от президентския съветник Пламен Узунов заради снимки, преоблечен като Хитлер. Атакуван бе и президентът.
Вчера президентът Румен Радев защити съветника си и обясни, че е абсурдно окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма.

Припомням казуса с Павел Тенев, защото той създаде стандарт. Този стандарт изисква хора, които са се шегували с нацистки поздрави, да не заемат политически позиции или в най-кратък срок да се оттеглят от тях, заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков. Той прочете декларация от името на парламентарната група, във връзка със снимките на съветника на президента Пламен Узунов с нацистка униформа и нацистки поздрав.

Пламен Узунов е потвърдил автентичността на снимките и обяснил, че те са правени през 2003 година по време на новогодишно тържество”, обясни Биков. Той напомни, че три седмици по-рано в медиите се появиха снимки на новоназначения зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев, на които е сниман до восъчни фигури на нацистки войници, на които подава нацистки поздрав.

„След обнародването на снимките, той се извини и обясни, че те са правени през 2008 година в музей в Париж, докато е бил на екскурзия в европейската столица. След публикуването на снимките на Тенев, ПГ на „БСП за България” поиска неговата оставка като аргументът беше, че с теми като национал-социализма и фашизма не може да се правят шеги”, подчерта Биков.

Той коментира, че тогава по повод скандала е реагирал и президентът, който също е обявил, че шегите с нацизма са недопустими.

Тома Биков припомни, че на третия ден след публичното оповестяване на снимките, Павел Тенев е подал оставка и се извинил за неуместната шега и призова това да направи и Пламен Узунов.

Самият Узунов се извини на българските граждани, засегнати от тези снимки, но поясни, че те са били от парти с маски и това е бил единственият костюм, който му ставал.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *