Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Отиде си музата на „Ролинг Стоунс“

На 75-годишна възраст си отиде вдъхновителката на легендарната рок банда „Ролинг Стоунс“ – актрисата и модел Анита Паленберг. Новината за кончината й потвърдиха днес Кийт Ричардс и синът им Марлон. Паленберг е издъхнала в болницата St. Richard’s Hospital в Чичестър вследствие на усложнения, предизвикани от Хепатит С, пише woman.bg.

Всъщност красавицата е по-известна с любовните си истории с членове на легендарната група.

Музата на „Стоунс“ е родена през 1944 г. в Рим в семейство на баща италианец и майка германка. Още като ученичка в художествената гимназия става модел и попада в кръга на филмовите гиганти Федерико Фелини и Лукино Висконти. Впоследствие влиза в артистичните среди на Ню Йорк сред личности като Анди Уорхол, Алън Гинзбърг, Уйлям Бароуз, Робърт Раушенберг и писателя Лерой Джоунс. Не след дълго отлита за Париж, където става една от най-търсените и успешни модели в града на любовта.

Анита е точно толкова красива, колкото и дива. Бунтарската й душевност й придава чара на лошо момиче, което не желае да се съобразява с етични норми и правила. Дори често се е шегувала, че е добър лингвист и може да каже „fuck off“ на шест езика.

През 60-те и 70-те години на 20-и век Паленберг участва в някои филми като най-известна остава ролята й в култовата фантастична лента „Барбарела“ с Джейн Фонда и „Пърформънс“ с Мик Джагър. Малко след запознанството си с рок динозаврите през 1965 г. по време на концерта им в Мюнхен нахаканата хубавица завързва страстна връзка с китариста на „Стоунс“ Браян Джоунс – основател на бандата. Романтичните ласки между двамата обаче скоро отстъпват място на физическото насилие, прилагано над нея от музиканта.

„Той се промени тотално. Изведнъж стана агресивен към мен“, споделя по-късно Паленберг за вече несъществуващото списание „Чийп дейт“. След смъртта му през 1969 г., когато той се удавя в басейн, Анита намира утеха в прегръдките и леглото на Кийт Ричардс. Ражда му три деца Марлон, Анджела и Тара Джо Джо Гън, но последното издъхва едва на 10 месеца. След 14-годишна бурна връзка двамата се разделят. Според слуховете точно в този период Анита е имала и краткотрайна любовна авантюра с Мик Джагър.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *