Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

8-годишната София Иванова със златен медал от международен конкурс

Фестивалът „Свят Изкуство и Море“ се състоя в Златни пясъци

Талантливата варненка София Иванова спечели златен медал в категория „Поп и джаз пеене“ от международния конкурс „Свят Изкуство и Море“, проведен в курорта Златни пясъци. В конкурсната програма 8-годишната ученичка участва с две песни /по регламент българска и чуждоезична/ – „Детето в мен“, муз. и ар. Алекс Кипров-младши, текст Цвети Милева, музикален педагог за песента Деси Гозманова и песента „Мамма“- на Салваторе Биксио, муз. педагог Арсений Арсов. Фестивалаът бе открит с емблематичната песен на София – „Варна“- по музика, текст и аранжимент на Десислава Гозманова.

Софи споделя, че любимите й певици са Лили Иванова и Паша Христова. Запитана дали не е почитател на любимките на децата Гери Никол и Махиела Филева, тя с учудване отговаря: „Дори не съм чувала за тях“.
Едва 8-годишна, варненката вече има зад гърба си богат репертоар, част от песните й са с участието на фолклорен квартет Славей. Малката певица вече работи по 19 нови проекта, но не издава нищо за тях. С дебютната си песен „Моята Родина“ София разплака хиляди българи по света. Тя засне и видео към песните си „Мак червен“ и „Непослушна дама“ на Десислава Гозманова с детска вокална група, както и „Хубава си моя горо“ и „Детето в мен“ – със специалното участие на великолепния квартет „Славей“.

Ето и клипа към песента „Хубава си моя горо“ – https://www.youtube.com/watch?v=o0NJjhE9oqQ

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *