Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Адвокатът на акушерката с нови номера в съда

Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева Владислав Янев поиска делото срещу нея да бъде гледано при закрити врата.
Защитникът настоя медиите да бъдат отстранени от процеса заради „манипулативно и тенденциозно отразяване на делото”. Съдът обаче отказа, съобщиха Нова телевизия и bTV.

Миналата седмица делото беше отложено заради лошите метеорологични условия в София и почивните дни, които попречили на адвокат Янев да се запознае с петорната съдебно-медицинска експертиза.

41-годишната акушерка е подсъдима за опит за убийство на 4-дневната Никол. На 17-и срещу 18 април 2015 г. през нощта Емилия Ковачева преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на „Софиямед“, а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница.

Днес магистратите изслушаха експертизата, според която новороденото момиченце е било удряно с юмруци и най-вероятно – бутилка. Специалистите, представили своите заключения пред съда, казват още, че травмите на Никол били почти несъвместими с живота.

Все още обаче не може да се намери експерт, който да каже дали жената от видеозаписа от нощта на побоя наистина е Емилия Ковачева.

По делото се очакват още няколко експертизи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *