Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Йордан Колев: За мен е чест да представя България на Световно първенство!

От 24 до 30 юни в Мужду,Корея ще се проведе Световното първенство за мъже и жени, в което ще участат близо 900 състезатели от над 140 страни .

България ще бъде представяна от Никол Чорбанова при жените, Калоян Бинев до 58 кг. Митко Джорджев до 63 кг.,Владимир Далаклиев до 68 кг., Теодор Георгиев до 74 кг. и Йордан Колев до 80 кг.
отбор таекуондо

Председателят на федерацията по таекуондо Слави Бинев, ще придружи националите, както и техният водач Димитър Михайлов – вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо и основен организатор на предстоящия международния турнир по таекуондо Sofia Open 2017. Той е и сред най-успешните родни състезатели по таекуондо – носител на 13 републикански титли, както и на внушителен брой отличия от престижни международни състезания.
Преди да заминат, националите ни имаха подготовка на Белмекен 3 седмици, където да се подготвят за най-големият турнир в света.
В един ден може да се наложи да се изиграят 8 мача.

За Митко Джорджев и Йордан Колев това е първото Световно Първенство при мъжете и въпреки че в Корея ги чакат по-големи съперници, младежите се надяват на медал.
данчо колев1
„Утре заминавам за Корея… Това е първото ми Световно първенство за мъже и вярвам че това е една голяма крачка към постигането на голямата ми мечта ”, сподели в профила си във фейсбук Йордан Колев, който ще влезе в битка за медалите в последния ден от надпреварата.

На въпроса дали е притеснен от предстоящото събитие, Йордан Колев отговаря съвсем спокойно:“По-скоро се вълнувам и съм щастлив,
че отивам на Световно. Това е невероятна чест!“

„Щастлив съм че ще имам шанса за пръв път да представям страна ни на Световно първенство. Благодаря на хората направили това възможно. ”

Бояна Бояджиева

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *