Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Тръмп не иска бедняци да му управляват икономиката

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не би искал бедняк да ръководи икономиката, защитавайки кабинета си, сочен за най-богатият в историята на страната
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви късно снощи, че не би искал бедняк да ръководи икономиката, защитавайки кабинета си, сочен за най-богатият в историята на страната, предаде ДПА.

„Някои казват: „защо назначихте богаташ да ръководи икономиката?“. Така че аз отговарям. . . защото това е начинът на мислене, който искаме. . .защото те представляват страната“, заяви Тръмп пред свои поддръжници в Айова, цитиран от ДПА и БТА.

„Те не искат парите. И трябваше да се откажат от много, за да поемат тези длъжности“, каза президентът имайки предвид особено министъра на търговията Уилбър Рос – милиардер и бивш инвеститор.

Тръмп, който също е милиардер, спомена и главния си икономически съветник Гари Коун.

„Това е президентът на Голдман Сакс (Goldman Sachs). Умен. За да ни представлява, той мина от големи възнаграждения на фъстъци. Чакам да видя как ще го обвинят, че иска тази шепа пари. Това са хора с велики, брилянтни бизнес умове и това е, от което се нуждаем, това е, което ни е нужно, за да не се възползва светът от нас“, подчерта Тръмп. Обичам всички хора, богати или бедни, но на тези точно позиции просто не искам бедняк. Има ли смисъл в това?, допълни той.

Министърът на образованието, назначен от Тръмп, Елизабет (Бетси) Девос е наследница на милиарди, за държавния секретар Рекс Тилърсън, бивш шеф на петролния гигант ЕксънМобил (ExxonMobile), се твърди, че има стотици милиони долари.

Други богаташи в администрацията са финансовият министър Стивън Мнучин – бивш мениджър на хедж фонд, министърът на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, направил състояние от книги за медицинската си кариера и политическите си идеи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *