Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Обират шофьори, спрели в задръстването

Джебчии отмъкват чантите и лични вещи на шофьори, докато са спрели в задръстване или чакат на червен светофар в столицата.
Оказва се, че отсечката между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Ген. Гурко” в София е и работното място на трафик-джебчиите, съобщи Нова телевизия.

Някои от тях мият прозорци, други просят, а трети пребъркват автомобили със свалени прозорци.

Сценарият е прост. Температурите са високи, а прозорците на автомобила – свалени. Щом светофарът светне червено, на ход са джебчиите. В случая на софиянката Десислава, крадецът е все още дете.

„Бях на светофара, заключени врати и дойде едно детенце да проси, аз му казах да мръдне защото нямам какво да му дам, при което то грабна чантата ми, аз я дръпнах и дадох газ. Просто не очаквах, че такова нещо може да се случи”, разказва потърпевшата Десислава Шейнова.

Жертвите нямат полезен ход. В случай, че преследват крадеца, автомобилът остава без надзор. Въпреки че на кръстовището има камери, Десислава Шейнова не подава жалба в полицията, но вече заключва всички врати на колата си.

„Чантата на задната седалка, заключени врати и ако прозорецът е пуснат, само този – от моята страна”, категорична е Шейнова.

От Столичната дирекция на вътрешните работи обявиха, че за тази година не са постъпвали сигнали за подобни инциденти, но лицата, които припечелват от просия по столичните кръстовища, са познати на органите на реда.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *