Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве

Редена мусака с патладжан

Продукти

1 патладжан
500 г картофи
3-4 домата
500 г. овкусена кайма
1 стрък зелен лук
1 стрък зелен чесън

За заливка:
250 мл прясно мляко
250 мл сметана за готвене
3 яйца
сол на вкус
копър и магданоз
музака от патладж.

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода (не ги преварявайте). Нарежете ги на колелца. Патладжана го нарежете на ленти и го запечете от двете страни на грил тиган с малко мазнина. Доматите също нарежете на колелца. После – всяко колелце на две. Запържете в малко мазнина чесъна и лука. Добавете и каймата, и пържете няколко минути. Свалете от огъня и поръсете с копър и магданоз. Започнете да редите мусаката, както следва: резени домати, картофи, кайма, патладжан, пак картофи, домати и т.н., докато свършат продуктите. Посолете отгоре малко. Разбийте яйцата, добавете млякото и сметаната. Разбъркайте и залейте ястието. Печете на 250 градуса за 30-35 минути. Добър апетит.

Рецепта от : Dobrinka Petkova

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *