Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Бомба, маскирана като играчка уби 6 деца в Пакистан

Шест деца загинаха в селище в Северозападен Пакистан, след като вдигнали взривно устройство, приличащо на играчка.

Шест деца загинаха при експлозия в селище в Северозападен Пакистан

Шест деца загинаха в селище в Северозападен Пакистан, след като вдигнали взривно устройство, приличащо на играчка, предаде Ройтерс.

От началото на годината при експлозии на самоделни бомби в пакистанския регион Южен Вазиристан бяха осакатени или убити най-малко 31 души, сред които няколко деца, съобщи Мухамед Сохаиб, висш представител на правителството, цитиран от Ройтерс и БТА.

Той добави, че властите ще платят компенсация на семействата и ще поемат разходите за лечение на ранените деца.

Мухамад Умер, чийто племенник е едно от двете ранени при експлозията деца, заяви, че децата си играели, когато открили нещо, приличащо на играчка. Четири от тях загинали на място, едно на път за болницата и едно след приемането в болницата.

Вчера две деца загинаха в близко селище, след като настъпили мина, докато играели на полето.

Над 1 милион души бяха принудени да избягат от региона, след като през 2009 г. пакистанската армия започна борба с талибаните, по данни на ООН. Много от тях се върнаха по домовете си тази година, но селищата им често са сринати.

Жителите на Южен Вазиристан често трябва да пътуват по 5-6 часа, за да стигнат до лекар, а болницата в столицата на региона гр. Вана изпитва остър недостиг на оборудване.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *