Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

МВР отчете тенденция за намаляване на катастрофите

По данни на МВР има лека тенденция за намаляване на пътнотранспортните произшествия. В страната са станали с 420 катастрофи по-малко, загиналите са 12 по-малко.
Към 27 юни 2017 г. по пътищата са загинали над 280 души, а 3575 са ранени. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
„Броят им е намалял спрямо същия период на миналата година“, посочи Радев.

Като допълнителен стимул на шофьорите, МВР разработва проект, според който колкото по-малко нарушения си направил, толкова по-малка гражданска застраховка ще плащаш, заяви още министърът.

Предстои да се купят 84 нови камери, а заснетите са повече, отколкото миналата година, каза той.

За борбата с бюрокрацията в КАТ и другите структури на МВР са отделени 2 млн. лв., каза още министърът, като обясни, че ще се подобрят битовите условия в КАТ-София и ще се акцентира на електронизация на услугите в МВР.

„Приоритетите в работата на политическото ръководство на МВР са повишаване на ефективността и превенция на престъпността, борба с корупцията, намиране на решение за войната по пътищата и транспортния травматизъм, ограничаване на щетите за държавния бюджет от контрабанда, укрепване на ефективността на служителите на МВР, укрепване на това, което сме направили досега в областта на миграцията и противодействие на тероризма. Последният приоритет е подготовка за приемане на председателството на Европейския съвет в началото на миналата година“, съобщи още Радев.

Остават само 4 км от оградното съоръжение на границата, каза Радев. Валентин Радев благодари на ЕС за предоставените 160 млн. лева, като така се е повишило качеството на охраната на границата. Намалява броят на задържаните лица, които са преминали незаконно границата.

„1186 граждани, които са влезли незаконно в страната, са върнати обратно“, разкри министър Радев.

Най-натоварената граница на изход е границата със Сърбия. Там са задържани 1634 граждани на трети страни, посочи Радев.

„Най-натоварен вход е границата с Турция. Задържани са 380 граждани на трети страни“, каза министърът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *