Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Обвинените момичета: Мюфтийското семейство ни нападна

Непълнолетните момичета, които бяха обвинени, че са били жената и дъщерите на зам.-главния мюфтия, твърдят, че са били провокирани и обиждани от семейството му.
Миналата седмица прокуратурата повдигна обвинения на двете момичета за хулигантво, защото нападнали съпругата и дъщерите на Бирали Бирали пред столичен хипермаркет. Удряли ги с ръце в лицата, ритнали ги и ги наплюли.
От Главното мюфтийство заявиха, че нападението е било на верска основа, защото жената на Бирали била забрадена.

Двете девойки – на 15 и 16 години, обаче разказаха пред „Господари на ефира“, че случаят е съвсем различен от представеното до момента.

„Прибирахме се с моята приятелка, минавахме покрай паркинга и забелязахме една жена с двете й дъщери, почнаха да се подхилкват, да ни оглеждат, да подвикват нещо на техния език, но очевидно беше за облеклото ни, защото после чухме псувни и думи като „к…ви“ и „боклук“ – ние бяхме по къси панталонки и потници“, разказа едно от момичетата, които крият лицата си.

То попитало има ли проблем, а след това към тях се приближила една от дъщерите на зам.главния мюфтия, която със силен шамар разбила устата на приятелката й отвътре. И двете имат медицински свидетелства за кръвонасядания и охлузвания.

„Жената и дъщерята ме хванаха за ръцете, започнаха да ме блъскат и дърпат, едното момиче ме удари в рамото, жената също се опита да ме удари, аз се дръпнах, затова имам следи от нокти по ръката, течеше кръв“, допълни другото.

Минути след това се присъединил и самият Бирали Бирали:

„Държеше ме супер силно за ръцете и ме заплашваше: „Ако докоснеш някой от семейството ми още един път, аз лично ще се саморазправя с теб, дали ще е с бой, дали по друг начин, ще реша аз“, каза още една от обвинените.

Присъединил се и друг мъж, който също ги блъскал. Момичетата обаче са категорични, че всичко е започнало мюфтийското семейство.

„Ние щяхме да ги подминем, изобщо не обръщаме внимание на забрадки, нямаме нищо против мюсюлманите“, допълни едно от тях, подчертавайки, че са ги държали 12 часа в полицията.

Родителите са възмутени и притеснени от заплахите на Бирали и питат защо никой от неговото семейство не е бил задържан. Според тях на камерите се вижда как двете момичета подминават семейството на зам.-главния мюфтия, а след това се връщат към колата им на паркинга, явно провокирани от обидите.

„Не може едно религиозно лице да се държи по този начин. И това, че те имат някакво специално облекло, не значи, че трябва да го налагат на другите. И докато те си пият шербета, аз трябваше да търся адвокат, да ги извади от кауша, където искаха да им вземат пръстови отпечатъци, все едно са най-големите престъпници“, каза бащата на едно от момичетата.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *