Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

19 ранени от верижните удари на ”Тракия”

19 души са пострадали при двете верижни катастрофи на магистрала „Тракия“ тази сутрин. Сред тях има и деца.
Първият сигнал за верижен удар на 47-ия километър в посока Пловдив край Ихтиман е постъпил на тел. 112 в 6.36 ч., съобщиха от Министерство на здравеопазването.

В 6.52 ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока на магистралата. В двата верижни сблъсъка са участвали около 40 моторни превозни средства.

Веднага са изпратени 13 линейки на „Спешна помощ“, на 3 от които се е наложило да направят повторен курс.

Към 10.20 ч. са регистрирани 19 пострадали, повечето от които са транспортирани до три столични болници – УМБАЛ „Св. Анна“, „Пирогов“ и УМБАЛ „Царица Йоанна“.

В Университетската болница „Св. Анна“ са приети 14 души, сред тях и две деца, сръбски граждани, каза пред журналисти директорът на болницата Славчо Близнаков.

Един от ранените е в тежко състояние – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите пострадали са с различни травми, включително фрактури и черепно-мозъчни травми.

2-годишно дете, 16-годишната му майка и още две жени са приети в „Пирогов“. Детето е в противошокова зала, а майка му минава прегледи и изследвания. 66-годишна жена е с оплаквания в областта на горен и долен крайник, а друга, по-възрастна, е в противошокова зала-възрастни, най-вероятно с тежка гръдна травма. Всички пострадали минават подробни прегледи и изследвания.

В ИСУЛ е транспортиран пациент с тежка травма на бедрото.

Министерство на здравеопазването следи ситуацията и поддържа постоянна връзка с лечебните заведения и Спешна помощ.

Много ниска мъгла в двете посоки и тлеещо бунище близо до Ихтиман, причиняващо допълнително замъгляване, са вероятно причината за двете тежки катастрофи, съобщи пред журналисти в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев.

Той призова шофьорите да карат внимателно.

Магистрала „Тракия“ е затворена за движение в участъка на катастрофите. В двете посоки са се образували големи задръствания. Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел „Мухово“ и обратно, съобщиха от Пътната агенция. Пътуващите от Велинград по посока за автомагистрала „Тракия“ се пренасочват при разклона на Септември по главен път I-8.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *