Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

КАТ връчи на един шофьор 6 фиша наведнъж

За 2 часа днес, между 10 и 12 часа, пътни полицаи връчиха 10 електронни фиша на обща стойност 1300 лева. Един шофьор е получил 6 фиша.
Пътна полиция и ОДМВР-София проведоха специализирана полицейска операция на пътя за ГКПП-Калотина (Главния път I-8, на км 26), като проверяваха за неплатени и влезли в сила глоби, както и отпечатване на невръчени електронни фишове, съобщи МВР.

По време на операцията са спрени 31 моторни превозни средства и са проверени 44 души – шофьори и пътници. Връчени са 10 електронни фиша на обща стойност 1300 лева. На един гражданин са връчени общо 6 фиша.

За получените днес фишове срокът за обжалване, деклариране или доброволно заплащане със 70% отстъпка, е 14 дни.

При операцията са установени и 6 други нарушения. За две от тях са издадени фишове за неплатени винетни стикери за по 300 лева, 3 фиша са за движение без включени светлини и един – за шофиране на МПС, което не е минало задължителен годишен технически преглед.

От началото на 2016 г. до юни 2017 г. несъбраните глоби от пътни нарушения са за общо 70 млн. лв., а събраните са около 53 млн. лв. Това каза по-рано днес депутатът от „Воля” Боряна Георгиева, цитирайки данни, предоставени след запитване от министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *