Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Шведът, ритнал камериерка, остава в ареста, за да не избяга

Съдът в Несебър не пусна от ареста шведския гражданин Ралф Сундберг, който на 3 юни изрита в главата камериерка в хотел в Слънчев бряг.
В съдебната зала адвокатът на чужденеца представи договор за наем в София с вчерашна дата, на който той може да бъде регистриран, ако бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение, съобщи Нова телевизия.

Съдът обаче изрази опасения, че Сундберг може да напусне страната безпрепятствено заради прилагането на минимални гранични проверки за граждани на Европейския съюз.

„Решението е дискриминиращо, ще обжалваме пред Бургаския окръжен съд“, коментира защитникът на шведа Никола Атанасов.

Пред медиите столичният адвокат коментира, че положението на клиента му в ареста било нетърпимо, тъй като е там вече месец, а се налагало охранителите да го държат в изолация от другите затворници заради риск за живота му, предаде bTV.

Самият Сундберг отново заяви, че няма никакво намерение да бяга и ще остане в България до започването на делото срещу него.

Той е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда до 3 години затвор, но според юристи най-вероятно той ще получи по-лекото наказание – административна санкция до 5000 лева.

Още след ареста му шведът заяви, че е бил дрогиран и пиян и не помни нищо от случилото се, но съжалява много и няма обяснение как е могъл да направи такова нещо.

65-годишната камериерка Дияна Петкова от София е със счупена челюст след инцидента.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *