Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Антиромски протест за пребит младеж и в Бяла

Близо 200 души излязоха на мирен протест в Бяла, Русенско, за да се помолят за 18-годишния Алекс, който беше пребит пред дискотека в града, предаде bTV.
Приятели на пострадалото момче заявиха, че ще се борят за справедливост.

В нощта на петък срещу събота младежът бил на дискотека с приятели, които обаче напуснали заведението преди него. Оставили Алекс в компанията на собствениците.

Един от извършителите е задържан от полицията за 72 часа

Свидетели казват, че между Алекс и ромската компания, която му нанесла побой, не е имало конфликт по-рано през вечерта. На излизане от нощното заведение един от ромите поискал на Алекс цигара, но той нямал. Именно това предизвикало агресията и той бил пребит.

Момчето е в тежко състояние и с опасност за живота в болница, а за деянието е арестуван 32-годишен мъж, който разбил в главата на Алекс стъклена бутилка.

Ромите в града знаят за случилото се, но не разбират идеята на протеста – казват, че съжителстват добре с българите и конфликт няма.

Тази вечер ще се проведе поредния антиромски протест в Асеновград, а вчера имаше такъв в Смолян. Всички те са предизвикани от конфликти между българи и роми.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *