Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Сметките на фирмата наела злопулучния влак празни

Компанията „Булмаркет рейл карго” не разполага със средства да обезщети близките на загиналите и ранените при експлозията в Хитрино.
Това заявиха пред bTV адвокатите на близките на жертвите и пострадалите.

Трагедията в Хитрино, при която загинаха 7 души, а близо 30 пострадаха, се разигра през декември 2016 г.
Очаква се делото за ужаса да влезе в съда преди началото на лятната съдебна ваканция.

Основна версия за трагедията е превишената скорост, а жертвите и близките съдят превозвача в колективен иск за 5,2 млн. лв.
На подсъдимата скамейка ще застанат само двамата машинисти на първия локомотив на дерайлиралия влак Димитър Михнев и Радослав Петков.
Експертизата и докладът на Транспортното министерство са категорични, че причината за дерайлирането на влака е почти два пъти по-високата от разрешената скорост. Последвалата експлозия е следствие от това.
„Беше ни допуснато предварително обезпечение. Когато преведохме в изпълнение обезпечителната заповед, се оказа, че сметките на ответника са празни. Неофициално служител на банка, която няма да назовавам, е отговорил по телефона, че са били налице достатъчно наличности да покрият запорното съобщение и в последствие от банката са отговорили, че е допусната грешка”, казва адвокатът на пострадалите в Хитрино Николай Димитров.

От компанията отричат да разполагат с подобни суми.

„Твърдението на такова обстоятелство не вярно и то лесно се опровергава от един документ, наречен финансов отчет. В него се вижда, че всички приходи за 2016 година са 26 млн. лв., а печалбата преди данъци е 2,5 млн. лв.”, твърди Николай Киряков, адвокат на „Булмаркет рейл карго”.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *