Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

ЧЕЗ препоръча изключване на уреди при дълго отсъствие

При по-дълго отсъствие по време на летните отпуски е важно да се изключват уредите от електрическите контакти в дома и в офиса.
Това препоръчват в съобщение от пресцентъра на „ЧЕЗ България“ във връзка с отпускарския период.

Включените в мрежата уреди консумират електроенергия дори когато са в режим на готовност. Изключването им, от една страна, може да намали потреблението, а от друга – да предпази уредите от евентуални повреди, причинени от характерните за сезона метеорологични явления (например гръмотевични бури), или от повреди в резултат на претоварване на мрежата.

С повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва средно с 10 на сто на месечна база, показват статистическите данни на ЧЕЗ. През лятото в почти всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. Нарасналите товари по мрежата може да доведат до сривове в електрозахранването, напомнят от ЧЕЗ.

Част от услугите, които ЧЕЗ предлага – дистанционно обслужване, безплатните sms услуги – като известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със sms, са добър вариант за клиентите, на които предстои продължително отсъствие.

За по-голямо удобство в сезона на отпуските клиентите биха могли да заявят и електронна фактура, до която ще имат достъп навсякъде, по всяко време, още от момента на нейното издаване.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *