Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Ново нападение в берлинското метро

Полицията в Берлин съобщи за нов инцидент, подобен на този, при който български ром ритна жена по стълби – този път непознат бута пътник, който е тежко ранен.
Пострадалият е 36-годишен мъж, който след удар по главата отзад пада по стълбите и се претъркаля няколко пъти. В резултат той е настанен в болница с наранявания по главата и цялото тяло, съобщи в.“Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

Инцидентът е станал на една от централните спирка на подземната железница на „Александерплац” още в нощта на 11 юни, но властите разпространиха кадри едва днес. Те призоваха за помощ в издирването на нападателя, който е на възраст между 30 и 40 години, с тъмна коса и набит. Бил е облечен в спортни дрехи и яке с голям рекламен надпис.

По-рано полицията съобщи за още една проява на агресия на друга спирка на метрото в Берлин, но пак по трасето на линия U8. Двама мъже са атакували трима младежи на ескалатора на спирка „Гезунбрунен”. Единият е ритан в лицето и е с наранявания. Случаят е от януари тази година, но също чак сега става му се дава гласност. И тези извършители засега са неизвестни.

На 6 юли българинът Светослав Стойков беше осъден на 2 години и 11 месеца затвор за нападението на 26-годишна украинка в метрото. Съдът наложи на младия мъж от Добрич по-ниска присъда от исканата от обвинението, защото медицинска експертиза доказа, че е със силно намалена вменяемост. Освен това имал черепно-мозъчна травма, останала от тежка катастрофа, която влияела силно на психическото му състояние и намалява способността му за контрол.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *