Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Питат трима министри къде са парите в НДК

Трима министри ще отговарят на въпроси в парламентарната комисия „НДК“.
Въпросите ще са за финансирането на ремонта на НДК, а министрите, които ще бъдат питани, са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът по подготовката на европредседателството Лиляна Павлова и министърът на културата Боил Банов.

Изразходването на средствата, предоставени на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, се проверява от специално създадената в Народното събрание комисия. Тя беше предложена от БСП след скандал между изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош и Лиляна Павлова и гласувана единодушно в пленарна зала.

Виждаме, че очевидно има забавяне на сроковете. От една страна стои министърът, който буквално говори за корупция и за това, че в НДК има очевидни проблеми, в резултат на което уволнява ръководството на НДК, а от друга страна стои Боршош, който твърди, че му е оказван натиск и не се спазва закона и отказва да подписва обществени поръчки под натиск на ръба на закона. Така аргументираха необходимостта от комисията зам.-председателите на ПГ на БСП Антон Кутев и Жельо Бойчев.

Ремонтът на НДК за целите на българското председателство сериозно закъснява, призна неотдавна Томислав Дончев. Първостепенна цел е дейностите по ремонта да се ускорят, защото остава половин година, каза още той.

Изразходването на средствата в НДК се проверява и от прокуратурата. Назначена е счетоводна експертиза за начина на изразходване на средства от сметките на НДК.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *