Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно

Google вече ще показва най-добрите торент сайтове

Имайки предвид политиката на компанията за борба с пиратството, изглежда странно, но е факт – вече може да получите информация за най-добрите торент тракери само с едно търсене в Google Search.

Използвайте термина „best torrenting или torrent sites“ и търсачката удобно ще извади популярни тракери като isoHunt, Demonoid и The Pirate Bay под формата на иконки на заглавната си страница, предава Kaldata.

В България обаче новата „екстра“ все още не работи.

Google полага различни усилия, за да ограничи пиратството през търсачката си като например изваждането на пиратски приложения от Play Store, предлагането на легални опции за даунлоуд на хора, които търсят пиратски сваляния или изваждане на торент сайтовете от предните позиции при търсене. Особено тази последна мярка прави новото предложение за посещаване на тракери доста забавно.

По всяка вероятност алгоритъмът се изготвя автоматично на базата на предишни потребителски търсения и избори. По същия начин компанията предлага и сайтове за стрийминг, където без проблем комбинира законни (Crackle) и пиратски (Putlocker).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *