Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Общество Последни новини

При проверка, собственик на луксозна кола остана без книжка

Повече случаи на превишена скорост след свалянето на табелите за камерите, съобщава Нова тв.

С 10% повече случаи на превишена скорост е засякла полицията след свалянето на табелите за камерите на пътя. Миналата неделя влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, които дадоха повече власт на патрулиращите полицаи. Освен да снимат без предупреждение, те вече могат и да връчват фишове за неплатени глоби на пътниците в автомобилите.

На близо 70 милиона лева възлизат несъбраните наказателни суми само за изминалата година. За сметка на това, само за два часа при операция „Неплатени глоби“ бяха връчени 10 фиша за 1300 лева. Шест от тях – на един и същ човек.

Проверката за водача на автомобила и неговия спътник не приключва само с неговия фиш за превишена скорост за 200 лева. 100 лева дължи и човекът на мястото до шофьора – отново за превишена скорост. А за неплатена глоба за говорене по телефона, сега собственикът ще трябва да повери луксозната си кола на друг шофьор. Водачът не е във възторг. На първо място заради загубеното време.

„Тогава, когато ме спряха, изрично попитах къде мога да отида да преведа парите, защото заради него не можах да си ползвам отстъпката за плащане на данъци. Трябва на място да отида да го плащам”, разказва шофьорът.

По банков път твърди, че е платил и спътникът в този автомобил, въпреки че справката в системата на полицията показа друго. Затова най-добре да си пазим разписките и да оставим нарушенията в историята.

Проверките на пътя продължават. Полицаите разчитат, че повече от парите шофьорите ценят собственото си време и ще искат да си го спестят. С цената на изрядно поведение на пътя.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *