Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Военен почина след преглед от студент стажант

43-годишeн военен подполковник от Благоевград e издъхнал внезапно след посещение в Спешното отделение през уикенда, бил прегледан самоволно от стажант.

Новината, съобщена от местните медии, беше потвърдена пред Дир.бг от директора на Благоевградската болница д-р Огнян Митев.

Подполковник Пламен Пацов, зам.-началник по техническата част на Военно формирование 26 400-Благоевград, починал в събота вечерта в дома си в кв. „Еленово“, съобщи местният сайт pirinsko.com.

Часове по-рано той пристигнал в Спешното отделение, придружаван от близък на семейството студент по медицина 3-ти курс в Стара Загора, който по това време бил на стаж там. Дежурната лекарка била ангажирана с три тежки случая и не могла да поеме веднага военния. Затова, без да пита никого, стажантът му направил кардиограма. След като я видял и преценил, че няма нищо сериозно, без консултация с докторите, двамата си тръгнали, предаде struma.com.

По-късно състоянието на Пацов се влошило и роднините му извикали линейка. Пристигналият на място екип, воден от д-р Юруков от Бърза помощ, видял направената кардиограма и предположил, че може би става дума за инфаркт.
По-късно аутопсията обаче установила като причина за смъртта белодробна тромбемболия.

Пациентът е имал заболявания на пикочните пътища, хемороиди, откъснал се тромб и тогава спасение няма, коментира след проверка директорът на благоевградската болница на д-р Огнян Митев.

Той обясни, че медицинска сестра направила забележка на стажанта, но той не се подчинил и направил кардиограмата.

Митев е сезирал прокуратурата с искане студентът да бъде намерен и разпитан. След като военният починал, той дошъл с нервна криза в Спешното и се наложило да му направят диазепам, за да се успокои.

„Назначени са няколко проверки, включително полицейска, защото има някои неща, които не съвпадат и трябва да бъдат изяснени. Сигурно е обаче, че човекът не е регистриран като преминал пациент. Има и камери, които ще покажат какво точно се е случило“, коментира пред Дир.бг болничният шеф.

Близките на починалия са в шок.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *