Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Политика

Цацаров: ЦУМ гейт е огромен сценарий на хора, близки до БСП

Станалото с т.нар. ЦУМ гейт бе един огромен сценарий. Той обаче не е причина, а само повод за станалото по отношение на Георги Гергов в партията му.
Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в парламента, съобщи БТА.

„Сценарият е на много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни, включително и в сферата на енергетиката. Част от тях, близки до партията на Корнелия Нинова, част от тях нямащи никакво отношение към нея, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергия – електрическа и водна“, каза още Цацаров.

Той допълни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не е сред тези хора.

Днес стана ясно, че според Инспектората на ВСС няма нарушения на закона при срещата на главния прокурор с бизнесмена Сашо Дончев и Георги Гергов от БСП, в кабинета му в сградата на ЦУМ.

По-рано на пресконференция в централата на БСП Корнелия Нинова заяви, че Георги Гергов не е извършил престъпление, нито нарушение.

Партията беше въведена в един скандален случай, в един спор, в който ние неинформирани трябваше да понесем политическа отговорност, посочи лидерът на БСП.

Ревизия на решението за изваждане на Георги Гергов от ИБ на БСП не може да има, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Коментарът ѝ бе във връзка решението на Инспектората на ВСС, според което няма нищо нередно в срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев в офиса на бизнесмена Георги Гергов в ЦУМ.

Оставката на Гергов бе поискана лично от Корнелия Нинова, заради скандала, в който бе замесена партията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *