Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Изолация от саниращ се блок счупи черепа на дете

Откъртена от саниращ се блок изолация падна и рани тежко 14-годишно момче в Шумен. Ученикът е опериран. Той е с фрактура на черепа.
Инцидентът е станал снощи в 19,32 часа на бул. „Велики Преслав“ 12 в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

14-годишното момче и негов приятел вървели в градинката под блока, който в момента се санира по националната програма за енергийна ефективност. Изведнъж върху него се стоварила изолационна плоскост.

След удара ученикът е откаран за преглед в МБАЛ-Шумен, където лекарите установили, че има фрактура на черепа. През нощта момчето е било оперирано, като след интервенцията опасност за живота му няма.

Блокът, който се санира, е на 14 етажа, а ремонтните дейности текат от 2 месеца. На някои места обаче предпазната мрежа се е отворила. Според работещите на обекта причината е вятърът. Валентин Кожухаров, който е един от отговорниците на обекта, обясни пред Нова телевизия, че това е отпадъчен материал.

„Причината все още не е ясна за мен“, каза още той и допълни: „Нашата вина е дотолкова, че сме допуснали строителен материал, който може да се нарече боклук, да е все още по етажите и по скелето“.

Кожухаров бе категоричен, че това не е строителен, а отпадъчен материал.

Петър Илиев, който също е отговорник на обекта, каза, че ще съдействат на детето и на родителите му. Той добави, че ще се сложат допълнителни мрежи на обекта. По думите му досега такива инциденти в практиката си строителите не са имали. Според Петър Илиев е възможно вятърът да е „отворил“ мрежата около блока и през такова място да е паднало парчето мазилка.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *