Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Още една тапа ще затрудни движението по столичния бул. “Дондуков“ от тази събота

От 22 юли до края на септември изцяло ще бъде затворен за движение бул. „Дондуков“ в участъка между ул. „Кракра“ и бул. „Васил Левски“, съобщи в Столичния общински съвет (СОС) зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

В момента се работи усилено на ул. „Кракра“, която предстои да бъде отворена за движение в края на утрешния ден, каза Крусев.

В момента се полага износващ пласт настилка, изгражда се контактната мрежа, както и новата стрелка, която се изгради от ул. „Кракра“ в посока паметника Левски и обратно, за да може движението да бъде пуснато двупосочно по ул. „Кракра“.

Към момента преминаването през „Раковски“ остава, както и преминаването при Младежкия театър, уточни Крусев.

Тролеите ще преминават от паметника на В. Левски, по бул. „Янко Сакъзов“, на ул. „Кракра“ ще правят ляв завой с помощта на дизеловите двигатели, които имат, а на бул. „Дондуков“ ще се включат отново в тяхната контактна мрежа, обясни зам.-кметът.

Той припомни, че ремонтът на бул. „Дондуков“ се изпълнява по проекта за изцяло павирана настилка, централно разположени трамвайни релси и велосипедна алея от южната страна на булеварда.

Общината разполага в складовете с достатъчно павета за „Дондуков“, увери Крусев.

Целият ремонт на „Дондуков“ ще приключи до края на октомври.

За ремонта на бул. „Прага“ Крусев каза, че се работи по съгласувания и одобрен проект от 2015 г., който предвижда полагане на асфалтова настилка.

Относно становището, което дойде от Министерството на културата за запазване на паважната настилка, той каза, че Столичната община е изпратила възражение, но още няма отговор от министерството.

Ремонтът на „Прага“ трябва да приключи в средата на август при добри метеорологични условия, за да може строителите да си свършат работата навреме.

До края на годината ще е ясно дали в столицата може да има нощен градски транспорт. В момента от ЦГМ подготвят социологическо проучване за нагласите на хората. А след това ще се направят и детайлни разчети, каза още Крусев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *