13.07.2024

8-годишно дете e тежко ранено при пътен инцидент с АТВ в родопското село Късак, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.
Сигналът за катастрофата е подаден вчера в полицията в Девин.

21-годишен младеж от село Късак управлявал в центъра на селото АТВ с неустановена марка, модел, рама и не е регистриран по надлежния ред. Той обаче изгубил контрол върху превозното средства и се ударил в електрически стълб.

При инцидента е тежко ранено 8-годишно момче, което е със счупване на основата на черепа с проникване в мозъка, както и охлузни рани по тялото и главата.

Детето е транспортирано и настанено за лечение в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, а 21-годишният шофьор е задържан. Срещу него е започнато бързо полицейско производство.

В неделя 11-годишно момче и 14-годишно момиче пострадаха при катастрофа с АТВ в Берковица. Децата взели АТВ-то от собственика – 52-годишен мъж. Момчето управлявало превозното средство, но загубило контрол и АТВ-то се ударило в стълб. Момчето е настанено за лечение в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана с разместени шийни прешлени, а момичето се лекува вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *