Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

Кметът на Приморско с престижен приз за принос в развитието на морския регион

Приморско Кмет Германов МузейЦеремонията за Морските Оскари е в петък в Амфитеатъра на курорта

Голямата награда на Морските Оскари за принос в развитието на морския регион ще отличи постиженията на д-р Димитър Германов, кмет на най-бързо развиващата се община по Черноморието – Приморско. Мащабният форум за бизнес и туризъм, който ще се състои в петък на сцената на Амфитеатъра в града, ще възнагради иновациите и инвестициите от най-северната до най-южната част на морето ни, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
След мандат и половина в управлението на общината, д-р Германов постигна редица успехи в развитието както на инфраструктурата и икономиката в региона, така и в туризма, в културния и в обществения живот на града. Приморско се нареди сред лидерите в културно-историческия туризъм и може да се похвали със своите забележителности, които не само развива, но и опазва.

Пясъчните дюни са най-добре запазените дюнни комплекси по българското Черноморие; мегалитното скално светилище Бегликташ се превърна във все по-търсена дестинация; расте интересът към скалния феномен Лъвска глава, резерватите Ропотамо и Аркутино.
Туризмът е приоритетен отрасъл за община Приморско, която реализира една голяма мечта – Историческия музей. Той отвори врати през 2015 г. и вече привлича интереса не само на българи, а и на чужденци, с богатата си сбирка от археологически находки и ценности. Сред тях са златното съкровище от времето на Александър Македонски, намерено преди година от директора на музея Даниел Пантов.

Археологията на територията на общината е на голяма почит, защото чрез нея се дописват ценни страници от историята. Това е причината археологическите проучвания да получат пълна финансова подкрепа от общината. През последните години Приморско успя да реализира редица проекти, които помогнаха тя да е предпочитано място за почивка на чуждестранни и български туристи. Това са Северния подход към морски плаж „Северен централен”, напълно обновената централна градска част, създадените алеи за разходка около морския бряг, детските площадки и зони за отдих с фитнес на открито.

Извършена е рехабилитация на социалната и културната инфраструктура, бяха реконструирани и модернизирани читалищата в Приморско, Веселие и Ясна поляна. Съществена придобивка за с. Писменово е изграденият туристически-посетителски комплекс с традиционни занаяти.
Приморско спечели и ключови за общината проекти, реализирани с европейско финансиране. Решен е и важният проблем, свързан с водопроводната и канализационна система. Тя е подновена, изградена е пречиствателната станция в с. Веселие, а съвсем скоро и жителите на Приморско и Китен ще се радват на реконструирана и модернизирана пречиствателна станция. Всичко това превръща Приморско в една от водещите общини в страната и я нарежда сред лидерите в Черноморския регион.
Морските Оскари за поредна година ще покажат добрите практики в развитието на региона. Семейни, бутикови и арт хотели ще „дефилират“ по време на празничното за българския бизнес и туризъм събитие.

Снимки Община Приморско

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *