Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Борисов: Аз суджук не ям, имам високо кръвно

Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това. Така Бойко Борисов коментира действията на ексдепутата Живко Мартинов по т.нар. „Суджукгейт“.
На 21 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Мартинов (ГЕРБ), за да му бъде повдигнато обвинение заради упражняван натиск от името на премиера Борисов над търговец, който бил принуден да даде 4 тона суджук.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че има данни Живко Мартинов да е притискал свидетели по делото и 10 прокурори от „Бюрото за защита“ към главния прокурор бяха изпратени на място в Добрич. В същото време бизнесмен разказа как бизнесът му е бил съсипан от хора, близки до вече бившия депутат.

„Как БСП го обясниха, след като ме питате мен? Техният депутат (бел. ред. – Манол Генов), доказан (бел. ред. – срещу Генов има засега само обвинение, не и присъда, постановена от съда), купил гласовете и за президентските, и парламентарните избори в Пловдивско, стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя (бел. ред. – Живко Мартинов), но на мига партията го изрита отвсякъде. Питам – БСП и този депутат, който стои в парламента, питахте ли ги за чудовищното престъпление – купуване на гласове“, обърна се премиерът Бойко Борисов към журналистите в Ямбол, където е на посещение, съобщи actualno.com.

Той категорично отрече името му да е свързано със скандала.

„Разпоредил съм разследване, никой не ни е хванал в престъпление“, добави Борисов, според когото „всеки негодник може да си измисли всичко“.

На въпрос дали съществува списък с фирми, от които се събират пари за ГЕРБ, премиерът отвърна, че ако бъдат подадени достоверни сигнали от такива пострадали фирми и бизнесмени, „ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива“ (бел. ред. – виновните).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *