Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Тръмп заплаши да спре парите за здравеопазване

Доналд Тръмп заплаши да прекрати плащанията за здравни застраховки, ако Конгресът не приеме законопроекта за здравеопазването и не се откаже от „Обамакеър“.
С публикация в Туитър той заяви: „Ако новият законопроект за здравеопазването не бъде приет бързо, плащанията ще приключат съвсем скоро!” , предаде Ройтерс, цитирана от БНТ.

Постът на Тръмп изглежда се отнася до идеята за споделяне на разходите от около 8 милиарда щатски долара, които федералното правителство плаща на застрахователите, за да намалят цената на здравното осигуряване на американците с ниски доходи.

Той заплашва и с прекратяване на вноската за членовете на Конгреса и техните щабове.

В отговор на заплаха, демократът и лидер на Сената Чък Шумър каза, че ако президентът направи такова нещо, „застрахователните премии ще се увеличат и здравните грижи ще бъдат по-скъпи за милиони американци“.

„Президентът трябва да спре да играе на политика с живота и здравето на хората и най-накрая да започне да действа като президент“, каза той в изявление.

По-късно държавният глава призова републиканците от Сената да се опитат отново да гласуват за документа преди августовската ваканция.

„Обамакеър“ предвиждаше дотиране на здравното обслужване на социално слабите, а всички граждани бяха задължени да си купят медицинска застраховка. Законът беше приет през 2010 г. с гласовете на демократите, които тогава имаха мнозинство в Конгреса.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *