Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Семейство с 18-дневно бебе пропадна с асансьор

Асансьор на метростанция „Младост 1” пропадна, докато в него е имало семейство с 18-дневно бебе.
За инцидента сигнализира бащата Асен Стоилов, цитиран от bTV.

По думите му снощи около 20 ч. той се качил със съпругата си и с бебешка количка в асансьора, за да пресече булевард „Андрей Сахаров”. От втория етаж обаче асансьорът пропаднал рязко в шахтата.

Наложило се бащата сам да отваря вратата, а от асансьорния сервиз отговорили на спешното повикване чак след третото натискане на аварийния бутон.

„Имаше поне метър и половина свободно падане в шахтата. Беше много задушно, съпругата ми щеше да припадне вътре от жегата, аз избутах вратата, за да излезем, защото вътре беше страшен задух, нямаше вентилация. Никъде не видях да има метрологична проверка на асансьора или поне, че е в изправност! Нямаше никаква реакция от никого. Нито от аварийния бутон, нито от служителите на метростанцията”, коментира Стоилов.

По думите му, персоналът на метространцията реагирал с повдигане на рамене, като му обяснили, че не отговарят за асансьорите.

„Дежурният полицай, вместо да помогне, започна да ми обяснява, че това била техника и можело по всяко време да се развали и ме посъветва да се оплача в офиса на „Метрополитен” ЕАД”, допълни софиянецът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *