20.07.2024

канабис, марихуана

Служители на столичното Първо РУ разкриха домашна оранжерия за отглеждане на канабис, съобщиха от МВР.

На 28 юли, в рамките на полицейска операция по противодействие на наркоразпространението, служители на столичното Първо РУ предприели претърсване на адрес в ж.к. „Христо Смирненски”, обитаван от столичанина Р.Н./32г./ – криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици.

Там те открили помещение, обособено като оранжерия за отглеждане на марихуана. За засетите посеви били осигурени влагомери, термометри, електрическа помпа, въздуховоди с филтри, стелажи. От помещението служителите на реда иззели множество саксии със засадени растения.

Последвали процесуално-следствени действия и на втори адрес, обитаван от мъжа – в ж. к. „Гоце Делчев”. Там криминалистите намерили пластмасова кутия и полиетиленов плик, съдържащи растителна маса, дала характерната реакция на марихуана, с общо тегло 135. 55 г.

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, Р.Н. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. С постановление на Софийски градски съд му е наложена мярка „домашен арест”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *