Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

В Пловдивско и Бургас гасят големи пожари

Цяла нощ продължи гасенето на двата големи пожара, които пламнаха в сряда в Бургаско и Пловдивско, предадоха БНР и Нова телевизия.

Близо 20 часа продължава да гори край най-голямата кравеферма в България край село Поповица, Пловдивско. Пожарът, който снощи беше локализиран, през нощта се разгоря отново с пълна сила. Пламъците стигаха до 5 метра и обхванаха около 5 декара.

Пожарът беше локализиран вчера по обед, но за окончателното загасяне на пламъците, обхванали над 200 тона груб фураж – бали с люцерна и сено, е нужно повече време, заявиха от пловдивската пожарна.

Няма опасност за близката кравеферма, собственост на фирма „Елит“, която е сред най-големите в страната стопанства със затворен цикъл на производство.

Огнеборци твърдят, че огънят може да бъде ликвидиран най-рано след 2-3 дни.

От екоинспекцията увериха, че през нощта в района не е имало обгазяване и няма опасност за местното население.

Причините за пожара се изясняват.

В бургаското вилно селище Изворище огънят засегна 10-12 къщи и стопански постройки. Пострадали хора няма. Те бяха евакуирани навреме. Но материалните щети са много големи.

На мястото бяха изпратени над пет пожарни автомобила и водоноски. Доброволци също се включиха в гасенето на огъня. До 22:00 часа вечерта пожарът още не бе овладян.

Полицейски патрули отцепиха пътя към вилното селище. Стигна се и до спор между полицаите и местните жители.

Има арестуван мъж, тъй като е искал да достигне до цех за мебели, където по думите му има голямо количество кореселин. Полицията обаче не го пусна, той не се съобрази със забраната и бе задържан.

През нощта полицейската блокада падна и хората успяха да стигнат до вилното селище и да видят имотите си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *