Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Намериха списък с терористи, готови да ударят в Европа

Списък с имената на 173 членове на „Ислямска държава“ (ИД), готови да извършат терористични атаки из Европа, е намерен в Ирак, пише германският вестник „Велт“.
Списъкът е бил открит при акция на иракски командоси в хода на офанзивата за освобождение на Мосул.

Освен имената той съдържа и снимки на ислямистите и данни за тяхното месторождение.

Повечето от потенциалните терористи произхождат от Ирак. Останалите са граждани на Тунис, Мароко, Йордания, Таджикистан и Саудитска Арабия, а шестима са родени в Белгия, Германия, Холандия и Франция.

Американски разузнавателни служби са анализирали документа и са разпратили предупреждения към полицейските служби в европейските страни.

Под номер 70 в списъка е името на екстремист от Германия – Сами Дж., по прякор Абу Асид ал-Алмани. Той е 27-годишен и е живял в град Золинген в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия. В Германия той е бил водещ член на забранена салафитска организация.

През есента на 2012 ислямистът напуска Германия и отпътува за Египет, оттам за Либия, а по-късно през Турция в Сирия, където се присъединява към ИД. Съпругата му и детето му са го последвали.

През последните години 6000 джихадисти от Европа са отпътували за Сирия и Ирак.

Германската разузнавателна служба вече предупреди, че ИД подготвя целенасочено атентаторите си за интервютата за уреждане на бежански статут в Европа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *