Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Общество Политика Последни новини

Постоянно полицейско присъствие при ромите в Шекер махала

Държавата обеща постоянно полицейско присъствие в пловдивската Шекер махала. Ще бъдат премахнати и част от незаконните постройки.
Вицепремиерът Валери Симеонов се срещна в неговия кабинет с Инициативния комитет от пловдивския квартал „Тодор Каблешков” или известната в града Шекер махала по повод многократните нарушения на обществения ред, както и на закона за устройство на територията от жителите на квартала.

Живеещите в района се оплакаха и от денонощен шум от махалата.

Набелязахме мерките, които ще бъдат изпълнени във възможно най-кратък срок, каза Симеонов.

Мерките са: настаняване на полицейски сили в квартала; премахване на десетки незаконни постройки покрай канал „Напредък“ и на улица „Дилянка“.

Ще искаме незабавна реакция на службите за сигурност по сигнали за нарушаване на обществения ред в района, особено по отношение на нерегламентираното блокиране на улици за сватби и други празненства на ромската общност.

Тези празненства са абсолютно забранени, за тях общината не дава разрешителни и нарушителите ще бъдат санкционирани, каза Валери Симеонов.

Ще се реагира незабавно и при сигнали за шумна музика, подчерта той.

Запитан дали събарянето на незаконни постройки в квартала ще предизвика напрежение, Симеонов каза: „въобще не ме интересуват реакциите, на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички“.

Емил Вълков, началник “Обществен ред“ в пловдивския район Север, обобщи, че общината постоянно взима мерки, но резултатът няма.

„Резултатът е нулев, защото преливаме от пусто в празно. Със сито вода носим, тъй като по безотговорен начин се хвърлят и складират отпадъци“, отбеляза той.

Винаги е имало диалог между тези граждани, които изказват своите болки и общината, тя е била съпричастна и е направила много до този момент, и продължава да прави, каза Вълков.

Той изброи серия от срещи, направени анализи, акции, но не можа да назове цифри, които описват ситуацията, както и предприети действия, от които има резултат.

Вицепремиерът Симеонов поиска от община Пловдив и МВР обратна връзка по решаването на проблемите в рамките на следващите две седмици. На срещата в МС е присъствал главният секретар на МВР Младен Маринов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *