Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Служител в парк за хищници загина след нападение на мечка

Служител в един от най-големите паркове за хищници в Европа, намиращ се в Централна Швеция, загина след нападение на мечка.

Това предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Гледачът, 19-годишен младеж, чието име не се съобщава, е почиствал ограждение в обителта на мечките, когато е бил нападнат от хищното животно, което вероятно е прокопало път до мястото, където се е намирал.

Служителят е транспортиран спешно с хеликоптер в болница, където по-късно е починал.

Семейство е станало свидетел на трагичния инцидент. То не е пострадало. Според говорител на парка свидетелите са се прехвърлили през оградата, за да „усетят тръпката“ от работата на гледачите в близост до животните и да помогнат за храненето им. Когато мечката е нападнала служителя, очевидците са избягали.

Полицията разследва нападението като трудова злополука.

Животното, на възраст около две години, е умъртвено. Според съобщение на страницата на парка във Фейсбук той ще остане затворен за деня, но в събота отново ще приема посетители. Паркът в Орша в лена (провинция) Даларна се намира на около 330 километра северно от столицата Стокхолм. Открит е през 1986 г. и заема площ от 325 000 квадратни метра. Сред обитателите му са различни видове хищници – мечки, леопарди, рисове, тигри, вълци.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *