Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт Спортове

Дионтей Уайлдър поиска мач с Джошуа, Пулев ще чака

Шампионът на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър (САЩ) е поредният, който е на път да изпревари Кубрат Пулев за мач с Антъни Джошуа.

Американецът призова промоутъра на своя колега – Еди Хърн, да организира обединителен мач.

„Еди, знам, че не сте очаквали отказването на Кличко, но няма защо да си скубете косите и да си ядете ноктите. Все още може да поработим над датата 11 ноември. Първо, ти ме попита дали искам да се бия с Белю, но разбра, че съм малко големичък за него. След това ми предложи резервен вариант в лицето на Дилиън Уайт. Сега имаш възможност да организираш бой, който може да стане един от най-големите в историята на нашата категория. Не ми говори за официални претенденти. Мисля, че съответните федерации с радост ще отменят двубоя заради обединителен мач. Този двубой е неизбежен. Затова, момичета, обадете ми се. Чакам ви“, написа Уайлдър, призовавайки Джошуа за обединителен мач.

Кубрат Пулев би трябвало да е официален претендент във версия Международната боксова федерация и да е следващият противник на Антъни Джошуа.

Междувременно обаче от Световната боксова асоциация заповяда на Джошуа да започне преговори с Луис Ортис, за да направи защита на титлата си в тази версия, в противен случай ще загуби пояса служебно.

А сега идва и предизвикателството от страна на Дионтей Уайлдър. Така че кога и дали въобще ще има мач между Кубрат Пулев и Джошуа все още не е напълно ясно.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *