21.07.2024

Тежка катастрофа край хижа в Пирин, има пострадали

Тежка катастрофа край хижа „Загаза“ в Пирин, петима са тежко пострадали. Четирима от тях са приети в МБАЛ Благоевград, информира БГНЕС. Трима от пострадалите са настанени в хирургия и един в реанимация. Очаква се пристигането на петият пострадал, който все още се придвижва от хижата към град Кресна.

Първите двама пострадали мъже, на 27 и 31 години, бяха приети в НБАЛ Благоевград в 1 часа. Единият е със счупени ребра и пробит бял дроб, а вторият – с фрактура на черепа. И двамата са в отделението по хирургия.

В 4 ч. бе приет 29-годишен мъж, чието състояние е най-тежко. Той е с множество фрактури в областта на главата, настанен е в отделението по реанимация.

В 5 ч. бе приет 26-годишен младеж, който е с фрактура на крак и откъснато ухо. Той ще бъде настанен в отделението по ортопедия.

Петият пострадал е също на 29 години. Той е с множество порезни рани по цялото тяло, контузии и ще бъде приет в спешно отделение на МБАЛ.

Причини за инцидента

От хижата, на 25 км от Кресна, към града са слизали два леки автомобила. Първият е излязъл от пътя и паднал в дере. Инцидентът е станал в много трудно достъпен район, където могат да минават само джипове и атевета. В спасителната акция са взели участие пожарна и две линейки от Сандански и Кресна.

За инцидента се разбира бързо в Кресна и тъй като на хижата има много местни хора, към местопроизшествието тръгват много джипове. Проблем при акция е и че там няма обхват на мобилните телефони.

Въпреки че сигналът за инцидента е подаден в 22:30 ч., има данни, че автомобилът е паднал в 100-метровата пропаст поне два часа по-рано.

На всички пострадали се вземат кръвни проби за алкохол, тъй като все още не е ясно кой е управлявал фолксватена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *