Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Ще ремонтират бул. ”Дондуков” до ноември

До края на октомври трябва да приключи реконструкцията на бул. „Княз Ал. Дондуков”, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Най-тежкият обект от строителната програма през тази година е именно реконструкцията на бул. „Княз Ал. Дондуков”.

Обектът се изпълнява в график – работи се с удължено работно време, за да може до края на октомври да бъде изцяло готова реконструкцията на булеварда. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира изпълнението на участъка, предаде „Фокус”.

Очаква се до средата на септември първият етап (участъкът от Министерски съвет до ул. „Г.С. Раковски”) да бъде готов и да се пусне изцяло движението, след което да се спре движението в участъка от ул. „Г.С. Раковски” до бул. ул. „Васил Левски”.

„По този начин до края на октомври трябва да приключи работата по целия обект“, обясни Фандъкова.

По думите й, за да бъде извършено качествено реновирането на участъка по булеварда е било взето решение да бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, а отгоре да се положи пясъчна основа и тогава вече да бъдат подредени паветата.

Фандъкова уточни, че е пуснато движението по ул. „Кракра”, но екипи на „Софийска вода” работят в участъка от ул. „Кракра” до бул. „Васил Левски”. По думите й движението на трамвая ще е изцяло спряно след средата на август, за да може да се реконструират и трамвайните линии.

„Към момента се работи въпреки много високите температури. Изпълнителите да са внимателни – хората да почиват, да има питейна вода, за да не се случват инциденти в най-големите горещини. Но обектът трябва да бъде завършен в срок”, каза още кметът на Столична община.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *